Brugklastraining Stevige Stap

Brugklastraining Stevige Stap

Voor alle aankomende brugklassers start op dinsdag 11 juni 2019 de training Stevige Stap.

De Stevige Stap training geeft kinderen voor en aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de rug zodat ze met meer zelfvertrouwen die eerste stappen in deze nieuwe en onbekende situatie kunnen zetten. De deelnemers leren weerbare vaardigheden, zichzelf presenteren in een nieuwe groep, een eigen mening hebben, omgaan met groepsdruk etc. Daarnaast krijgen zij handvatten aangereikt over hoe om te gaan met het plannen en organiseren van het huiswerk.

Lees meer: Brugklastraining Stevige Stap

Sta Sterk Training voor het jonge kind

Sta Sterk Training voor het jonge kind

Voor kinderen uit de groepen 2 en 3 die steun kunnen gebruiken bij het leren opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen. Via spel en creatieve opdrachten worden de kinderen gestimuleerd in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. 

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten voor de kinderen, voorafgegaan door een intakegesprek. Daarnaast zijn er twee ouderavonden en wordt de training afgesloten met een eindgesprek.

De training vindt plaats onder schooltijd in een ruimte van een basisschool in de gemeente de Ronde Venen. In het schooljaar 2018-2019 start een nieuwe training, op donderdagochtend in de tweede helft van maart. 

U kunt het contactformulier invullen als u meer informatie wenst en dan bellen wij u terug. 

Lees meer: Sta Sterk Training voor het jonge kind

Faalangst de baas!

Faalangst de baas!

Voor kinderen die faalangstklachten hebben (cognitieve, motorische of sociale angst) is de training Faalangst de baas. Je kunt meedoen als je in groep 5, 6, 7 of 8 zit en woont in de gemeente De Ronde Venen. Je kunt faalangst onder andere herkennen aan stressreacties zoals buikpijn, huilen, paniekerige buien of clownesk gedrag. Vaak hebben kinderen met faalangst ook negatieve gedachten over zichzelf, vinden ze het heel vervelend om fouten te maken en zijn onzeker. 

De training start op dinsdagmiddag 29 januari 2019. (er is nog 1 plek vrij, bij voorkeur voor een meisje in verband met het groepsevenwicht). 

Als je wilt overleggen of deze training iets voor je kind is, kun je contact opnemen via het contactformulier en dan bellen we je terug.

Als de groep vol is, kan uw kind wel doorlopend aangemeld worden en op de wachtlijst geplaatst worden voor de eerstvolgende training (in het schooljaar 2019-2020). 

Lees meer: Faalangst de baas!