Sta Sterk Training start op dinsdagmiddag in december

Sta Sterk Training start op dinsdagmiddag in december

De kop van het schooljaar is eraf. Veel kinderen hebben hun draai in de nieuwe groep en bij de nieuwe groepsleerkracht helemaal gevonden. Enkelen van hen echter merken dat ze zich minder prettig voelen. Zij lopen tegen lastige situaties aan in het omgaan met klasgenoten,  andere kinderen op school of juist in de vrije tijd bijvoorbeeld op de sportvereniging. Zij zijn onzeker en vragen zich bijvoorbeeld af of ze er wel bij horen en ervaren moeite bij het opkomen voor zichzelf. Sommige kinderen zijn slachtoffer van pesten geworden.

Stichting Samen Sterk voor Kinderen gunt alle kinderen een positief schooljaar. Zij bieden daarom de Sta Sterk training  op de dinsdagmiddag voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8). Deze gaat van start in december. De intake gesprekken vinden eind november plaats.

Lees meer: Sta Sterk Training start op dinsdagmiddag in december

Faalangst de baas!

Faalangst de baas!

Voor kinderen die faalangstklachten hebben (cognitieve, motorische of sociale angst) is de training Faalangst de baas. Je kunt meedoen als je in groep 5, 6, 7 of 8 zit en woont in de gemeente De Ronde Venen. Je kunt faalangst onder andere herkennen aan stressreacties zoals buikpijn, huilen, paniekerige buien of clownesk gedrag. Vaak hebben kinderen met faalangst ook negatieve gedachten over zichzelf, vinden ze het heel vervelend om fouten te maken en zijn onzeker. 

De training start in het voorjaar van 2019. 

Als de groep vol komt te zitten, kan uw kind wel doorlopend aangemeld worden en komt dan op de wachtlijst voor de eerstvolgende training te staan.

Als je wilt overleggen of deze training iets voor je kind is, kun je contact opnemen via het contactformulier en dan bellen we je terug.