Training Faalangst de baas wordt opnieuw aangeboden voorjaar 2020

Training Faalangst de baas wordt opnieuw aangeboden voorjaar 2020

Voor kinderen die faalangstklachten hebben (cognitieve, motorische of sociale angst) is de training Faalangst de baas.

Je kunt meedoen als je in groep 5, 6, 7 of 8 zit en woont in de gemeente De Ronde Venen. 

De training start in november 2019 op dinsdagmiddag na schooltijd en zit inmiddels VOL.

De training wordt waarschijnlijk opnieuw aangeboden in het voorjaar 2020.

Lees meer: Training Faalangst de baas wordt opnieuw aangeboden voorjaar 2020

Sta Sterk Training start in november

Sta Sterk Training start in november

De kop van het schooljaar is eraf. Veel kinderen hebben hun draai in de nieuwe groep en bij de nieuwe groepsleerkracht helemaal gevonden. Enkelen van hen echter merken dat ze zich minder prettig voelen. Zij lopen tegen lastige situaties aan in het omgaan met klasgenoten,  andere kinderen op school of juist in de vrije tijd bijvoorbeeld op de sportvereniging. Zij zijn onzeker en vragen zich bijvoorbeeld af of ze er wel bij horen en ervaren moeite bij het opkomen voor zichzelf. Sommige kinderen zijn slachtoffer van pesten geworden.

Stichting Samen Sterk voor Kinderen gunt alle kinderen een positief schooljaar. Zij bieden daarom de Sta Sterk training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8). Deze gaat van start op woensdag 20 november 2019. ER IS NOG BEPERKT PLEK.

Lees meer: Sta Sterk Training start in november

Brugklastraining Stevige Stap

Brugklastraining Stevige Stap

Voor alle aankomende brugklassers start in juni 2020 de training Stevige Stap. LET OP: ER IS NOG BEPERKT PLEK, EN ALLEEN VOOR MEISJES GEZIEN DE GROEPSSAMENSTELLING

De Stevige Stap training geeft kinderen voor en aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de rug zodat ze met meer zelfvertrouwen die eerste stappen in deze nieuwe en onbekende situatie kunnen zetten. De deelnemers leren weerbare vaardigheden, zichzelf presenteren in een nieuwe groep, een eigen mening hebben, omgaan met groepsdruk etc. Daarnaast krijgen zij handvatten aangereikt over hoe om te gaan met het plannen en organiseren van het huiswerk.

Lees meer: Brugklastraining Stevige Stap

Sta Sterk Training voor het jonge kind

Sta Sterk Training voor het jonge kind

Voor kinderen uit de groepen 2 en 3 die steun kunnen gebruiken bij het leren opkomen voor zichzelf en omgaan met anderen. Via spel en creatieve opdrachten worden de kinderen gestimuleerd in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. 

De training bestaat uit 10 bijeenkomsten voor de kinderen, voorafgegaan door een intakegesprek. Daarnaast zijn er twee ouderavonden en wordt de training afgesloten met een eindgesprek.

De training vindt plaats onder schooltijd in een ruimte van een basisschool in de gemeente de Ronde Venen. In het schooljaar 2019-2020 start een nieuwe training, op donderdagochtend, na de voorjaarsvakantie. DEZE TRAINING ZIT AL VOL!

U kunt het contactformulier invullen als u meer informatie wenst en dan bellen wij u terug. 

Lees meer: Sta Sterk Training voor het jonge kind