• Nieuws

Sfeervolle diploma-uitreiking Training Stevige Stap voor brugklassers

Sfeervolle diploma-uitreiking Training Stevige Stap voor brugklassers

De afgelopen maanden kwamen 9 jongens en meiden van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Vlinderbos die ruimte beschikbaar stelde. Zij hebben allemaal de stap gemaakt naar het voorgezet onderwijs. Samen met de trainers van stichting ‘samen sterk voor kinderen' zijn zij aan de slag gegaan met bouwen aan zelfvertrouwen.

Zij volgde vijf lessen voor de zomervakantie en vijf lessen in de afgelopen weken, waarin zij de start hebben gemaakt in de brugklas. Met elkaar hebben zij gesproken over onzekerheden rond het beginnen in de brugklas, zoals het omgaan met nieuwe en onbekende situaties en de spanning die dat kan geven. In spel en toneel oefende zij met vaardigheden als het maken van nieuwe vrienden en omgaan met klasgenoten en opkomen voor jezelf op het voortgezet onderwijs. Natuurlijk was er ook aandacht voor omgaan met huiswerk, plannen en het maken toetsen.

 

Lees meer: Sfeervolle diploma-uitreiking Training Stevige Stap voor brugklassers

Stichting Samen Sterk voor Kinderen laat video groepstrainingen in 'première' gaan

Stichting Samen Sterk voor Kinderen laat video groepstrainingen in 'première' gaan

Donderdag 1 november liet Stichting Samen Sterk voor Kinderen de video over de preventieve groepstrainingen, die zij bieden aan kinderen in de basisschoolleeftijd in première gaan.

1 november is niet zomaar een dag, het is thanksgiving day, een belangrijke Amerikaanse nationale feestdag. Traditioneel gezien is dit de dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Deze dag wilde de Stichting vooral René Hoogterp bedanken die deze video aan de stichting schonk, na het realiseren van de beursvloermatch, een video impressie van het 5-jarig jubileumfeest afgelopen voorjaar.

Lees meer: Stichting Samen Sterk voor Kinderen laat video groepstrainingen in 'première' gaan

5 Jaar St. Samen Sterk voor Kinderen - Jubileumfeest & video impressie

5 Jaar St. Samen Sterk voor Kinderen - Jubileumfeest & video impressie

Ter ere van ons 5-jarig bestaan vond op woensdag 23 mei 2018 onze superleuke feestmiddag plaats! Kinderen die de afgelopen jaren een training hebben gevolgd mochten met een vriendje of vriendinnetje komen meedoen aan allerlei superleuke activiteiten. Wethouder Alberta Schuurs opende de feestmiddag. Het werd een ontspannen en gezellige middag waarop veel ouders ook de workshop van OudersLokaal over positief opvoeden bezochten. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij vele vrijwilligers en lokale bedrijven die een workshop willen geven aan de kinderen. Nogmaals heel hartelijk dank hiervoor!

Bekijk onze video-impressie! 5 Jaar Stichting Samen Sterk voor Kinderen - jubileumfeest

Aanbod trainingen schooljaar 2019-2020

Aanbod trainingen schooljaar 2019-2020

Ook voor het schooljaar 2019-2020 heeft de gemeente De Ronde Venen Stichting SSvK uitgekozen als 1 van de aanbieders om groepstrainingen aan basisschoolkinderen te mogen verzorgen. Wij zijn heel blij dat wij hierdoor weer veel kinderen kunnen gaan ondersteunen!

Lees meer: Aanbod trainingen schooljaar 2019-2020