Sfeervolle diploma-uitreiking Training Stevige Stap voor brugklassers

De afgelopen maanden kwamen 9 jongens en meiden van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op basisschool Vlinderbos die ruimte beschikbaar stelde. Zij hebben allemaal de stap gemaakt naar het voorgezet onderwijs. Samen met de trainers van stichting ‘samen sterk voor kinderen' zijn zij aan de slag gegaan met bouwen aan zelfvertrouwen.

Zij volgde vijf lessen voor de zomervakantie en vijf lessen in de afgelopen weken, waarin zij de start hebben gemaakt in de brugklas. Met elkaar hebben zij gesproken over onzekerheden rond het beginnen in de brugklas, zoals het omgaan met nieuwe en onbekende situaties en de spanning die dat kan geven. In spel en toneel oefende zij met vaardigheden als het maken van nieuwe vrienden en omgaan met klasgenoten en opkomen voor jezelf op het voortgezet onderwijs. Natuurlijk was er ook aandacht voor omgaan met huiswerk, plannen en het maken toetsen.

 

De laatste les werd feestelijk afgesloten. Alle tieners namen iets lekkers mee en het laatste thema ‘de onlinewereld’ bood genoeg gesprekstof.  Want hoe ga je om met sociale media, alle watts appjes, berichten op sociale media, gamen terwijl je ook huiswerk moet maken en hoe kun je voor jezelf opkomen met cyberpesten bleken belangrijke vragen om met elkaar te beantwoorden.

De trainers kijken terug op een geslaagde training. “Het is prachtig om te zien dat ze allemaal hun plek in de brugklas steeds meer beginnen te vinden. Het was fijn om tijdens de lastige situaties die deze tieners tegen kwamen een steuntje in de rug te mogen zijn”.

Ook dit schooljaar is de training Stevige Stap opgenomen in het aanbod groepstrainingen sociale vaardigheden en weerbaarheid voor basisschoolleerlingen. De trainingen worden gegeven op dinsdagmiddag. Kijk voor meer informatie en aanmelden op Website CJG De Ronde Venen